woensdag 13 september 2023

Don’t grow up

Vandaag weer zoiets: geasfalteerde lanen, stoepranden, straatlantaarns maar niet meer dan een enkel vervallen en alweer verlaten bouwsel, slechts in gebruik bij wildkampeerders die de camping verderop niet willen betalen. Vol gekalkt met graffiti. ‘Don’t grow up, it’s a trap!’ Wat een gek land toch. Geldgebrek? Bureaucratie? Corruptie? Het zal allemaal wel een rol spelen, maar het dorp is er niet gekomen.
Het was tijdens mijn wandeling vanmorgen, toen ik weer eens landinwaarts ging. Waar ik een paar dagen terug geëindigd was. Het was nog vroeg toen randje Sagres ineens een alpengierzwaluw opdook tussen een paar vale gierzwaluwen. Fijne soort. En even verderop een paar mooie blauwe eksters. Ik ging wat dieper het ruige land in. Veel kaal land, kleine struikjes, alles gortdroog. Weinig vogels, afgezien van de kleine zwartkoppen die wel in ieder struikje leken te zitten roepen maar zich maar zelden lieten zien. Wel wat vlinders gekeken. Gestreepte heivlinder en iets met de illustere naam 'klein brandkruiddikkopje'. What’s in a name. Allebei nieuw, uiteraard.

's Middags nog even op het uitkijkpunt geweest, want dat moest nog vandaag. Veel wind, zon tegen, paar kuhls pijlstormvogels.
Tussendoor zwarte wouwentrek. Eerst een of twee naar zuid, de kaap op, en daarna twee terug, naar noord, alsof ze hadden vastgesteld dat ze niet verder konden. Tenslotte een groep van tien hoog cirkelend naar noord.

1 augustus 2023


Verder lezen over Portugal: Lagos







Geen opmerkingen:

Een reactie posten