woensdag 23 september 2020

Donderdag 20 augustus 2020

's Morgens voor het ontbijt door de duintjes naar Cadzand gelopen. Ze zijn een mooie afwisseling van woest woekerend kreupelhout, oplaaiende vlammen van flakkerende duindoornstruwelen en grazige laagtes, zoals duinen meestal zijn natuurlijk, maar toch weer op een eigen en na enkele dagen inmiddels herkenbare manier. Daarna een tijdje op het inmiddels bekende piertje gestaan. Wolkenvelden, doorkomende zon en wat regen. Het was iets spannender dan vorige keer maar zonder tastbaar resultaat. IJsvogel buiten beschouwing gelaten, beneden op de stenen aan de voet van het piertje. In de duinen wat trekkertjes, onder andere veel heggenmussen en een tuinfluiter. De herfst komt eraan. En op de terugweg ineens een fraaie zomertortel.
In de tuin blijkt het ook spannend te kunnen zijn. Putters hebben we iedere dag maar vandaag ook tuinfluiter en kneu. En een vreemd, droog ratelend geluid dat ik regelmatig hoor vanuit de buurtuinen, lijkt aan boomkikker toe te behoren.
's Middags, inmiddels weer warm en zonnig, in mijn eentje richting Breskens gefietst. Eerst de Verdronken Zwarte Polder waar ik twee graszangers had. Daarna Waterdunen, grootschalige natuurontwikkeling bij Breskens. Vast ter compensatie van het een of ander. De plannen zijn groots maar ik vond het er eerlijk gezegd nog een beetje saai. Uitgestrekte wateren en uitgestrekte ruigtes, trillend in de zomerwarmte. Veel vogels maar niet veel dat het noemen waard is. De gebruikelijke massa's en verder onder meer geoorde futen, lepelaars en ook hier graszanger.
's Avonds nog even naar het Zwin en aan zee geweest. Prachtige luchten met spetterende zonsondergang.


Verder lezen? vrijdag-21-augustus-2020







Geen opmerkingen:

Een reactie posten