dinsdag 9 augustus 2022

Een niet zo voorspoedige reis

Na een niet zo voorspoedige reis kwamen we met twee uur en drie kwartier vertraging aan in Luxemburg stad. En dan tel ik het ingeplande half uur als gevolg van de werkzaamheden tussen Roermond en Sittard nog niet eens mee. Ach, er is erger leed in de wereld. Ja, ik ben een held in het weg relativeren van mijn leed en in de meeste, zo niet alle gevallen is dat volkomen terecht.
De vertraging in Den Bosch had geen consequenties: de busreis van Roermond naar Sittard verliep vlekkeloos en we waren ruim op tijd voor de geplande trein naar Maastricht. Een defecte trein tussen Sittard en Maastricht kostte ons echter de aansluiting naar Luik en daarmee die naar Luxemburg: + 2 uur. En de internationale trein naar Luxemburg bleek een boemeltje dat stopte op vrijwel elk dorpsstationnetje onderweg en tussendoor herhaaldelijk om onduidelijke redenen stilstond in the middle of nowhere. Maar het gaf ons intussen wel alvast een voorproefje van het weelderige heuvelland dat ons de komende weken te wachten staat want Luxemburg bestaat feitelijk uit niet veel meer dan heuvels en dalen, heel veel heuvels en heel veel dalen, veelal bekleed met heel veel bossen.
Nou ja, we zijn er: in Luxemburg stad. Hebben ons hotelletje gevonden, hebben nog gauw wat gegeten bij onze buren en zijn daarna nog effe de stad in geweest. Al wat schemerig en wat regenachtig maar wat een uitzichten! Bijna onheilspellende dieptes, van die uitnodigende leegtes onder je waarin het zo heerlijk vallen is, steile kliffen en een madurodamachtige wereld beneden. En hierboven om ons heen de prachtige en historische oude binnenstad van Luxemburg.
Morgen meer.

Zondag 26 juni 2022


Verder in Luxemburg: Luxemburg stad
Meer buitenlandse zaken: Marokko: maandag13 03 23 Aankomst





Geen opmerkingen:

Een reactie posten