woensdag 10 augustus 2022

Een tocht en een tochtje

Twee mooie tochten weer vandaag. Nou ja, een tocht en een tochtje. Vanmorgen voor het ontbijt in mijn eentje achter de kerk van Bourscheid omhoog het land in. Tot aan een bosrand en langs de bosrand tot aan een oud en vervallen, verlaten vakantieparkje. Centre de vacanses ‘Les Ardennes’, was te lezen op een oud en half overwoekerd bord. Oude houten chaletjes maar geen mensen en vooral: geen auto's. Asfalt bedekt met centimeters dik mos, verdwenen verkeersborden, overwoekerde pleintjes. Op internet was er niets van terug te vinden, dat zegt tegenwoordig alles. Wat niet op internet staat, bestaat niet. Geluidjes van onder andere middelste bonte specht, kortsnavelboomkruiper, groene specht en goudvink, maar niets kunnen vinden.
Vanmiddag met Harriët en Renske naar Goebelsmühle gewandeld. Spectaculaire wandeling hoog over steil hellingbos. Af en toe over griezelige klimpaadjes langs diepe afgronden maar ook langs mooie uitzichten in de diepte, op het kasteel in de verte en op rustieke hellingweiden. Eenmaal beneden op het intercitystation van Goebelsmühle, zelf nauwelijks meer dan pakweg zeven huizen en 34 inwoners rijk, de trein genomen naar Ettelbruck en de bus terug naar Bourscheid.
Wat vogels betreft was het best aardig vandaag, met op de camping roepende kleine bonte specht en tijdens de wandeling zomertortel en eindelijk mooi middelste bonte specht. Verder zoals inmiddels bekend hier: de dagelijkse rode wouw, zingende geelgorzen, massa zwartkoppen, tuinfluiter en zwarte roodstaart natuurlijk, echt vakantie dus maar nog steeds géén spreeuw, géén turkse tortel en géén heggenmus, onder andere.

Woensdag 6 juli 2022


Verder in Luxemburg: Niets om het lijf





Geen opmerkingen:

Een reactie posten