woensdag 10 augustus 2022

Twee vruchtbare ommetjes

's Morgens een vruchtbaar ommetje gemaakt. Niet verder dan halverwege het kasteel geweest maar dat leverde heel wat leuks op. Parelmoervlinders bijvoorbeeld: goed genoeg gezien om overtuigd te zijn van braamparelmoer en dat is toch wel erg leuk. In Nederland razend zeldzaam maar goed, we zijn hier niet in Nederland. Verder onder andere weer een mooie keizersmantel en terug op de camping een mooi dambordje en iepenpage. Die laatste was een lifer. Allemaal vlinders dus, het is hier een goeie plek voor vlinders. Er hangt ook een middelste bonte specht rond op en rond de camping. Laat zich regelmatig horen; een keer kort gezien.
Zo kabbelt de vakantie voort, op een aangename manier, zoals het dagelijks leven eigenlijk te zelden kabbelt. Al die mensen die roepen dat vakantie alleen maar stress oplevert en dat je beter thuis kunt blijven, ze kunnen m’n rug op.
Een korte onderbreking van het gekabbel, en een momentje van stress (maar aangename stress!), was toen Harriët me wees op twee grote vogels hoog in de lucht. Eerste gedachte was natuurlijk rode wouw maar de verrekijker wees anders uit: twee zwarte ooievaars hoog naar noordwest!

's Middags een mooie wandeling gemaakt. Vanaf het kasteel omlaag door fraai hellingbos naar het dal van de Sure. Eerst langs een smal beekje in een vouw in het landschap, daarna langs de Sure zelf. Prachtige uitzichten op de Sure en zijn oeverlanden en omhoog op de weldadige hellingbossen die het heuvelland overspoelen en het riviertje begeleiden op zijn tocht door het heuvelland. Kleine tanglibel, bosbeekjuffers en dambordjes, geluidjes van kortsnavelboomkruiper en opeens braamparelmoervlinder op fotografeerbare afstand en bevestigd door Obsmapp. En een mooie rode wouw hoog boven de helling als toetje. Ja, het was weer een vruchtbaar ommetje.

Zaterdag 2 juli 2022


Verder in Luxemburg: Boodschappendag






Geen opmerkingen:

Een reactie posten