dinsdag 3 september 2019

Ardtun

Een perfecte dag vandaag. Zon, nauwelijks een druppel en een prachtige wandeling naar de overkant van de baai van Bunessan. Naar iets dat luistert naar de naam Ardtun. Het was er tamelijk vlak, met mooie veenachtige vlaktes dooraderd door smalle stroompjes. Intussen kwam 'onze' berg steeds dichterbij, de berg die decor is, achtergrond bij bijna alles wat we meemaken hier op Mull. Tenslotte verlieten we de vlakte en betraden we de rotsachtige kuststrook van dit mini-schiereiland, en werden de uitzichten steeds indrukwekkender. Uitzichten op het tegenoverliggende schiereiland, waar berg na berg verrees, en op de enorme zeearm die het van ons scheidt. En tenslotte uitzicht op zee, op de enorme baai die door Mull wordt omarmd en die wordt begrensd door de Treshnisheilanden in de verte. We eindigden op een uitzichtplek met fenomenaal zicht naar alle kanten.
De wandeling kreeg ook een soort, deze wandeling waardig: naast diverse fraaie passerende jan van genten en onder andere wat groepjes zeekoeten op zee, vond ik eerst twee en daarna liefst zeven noordse pijlstormvogels zwervend over de golven. Dat vind ik nou een fijne soort, en welke vogelaar niet? Soort van de dag.
’s Avonds toch weer regen. Het regent hier elke dag, maar ook de zon schijnt hier elke dag. Vanavond deert de regen ons niet: vanavond weten we eindelijk Sauron te verslaan!

15 augustus 2019


16 augustus







Geen opmerkingen:

Een reactie posten