donderdag 14 september 2023

Wind

Het is een winderig oord, dat einde van Europa. Wat wil je ook, we zijn hier in drie van de vier windrichtingen omringd door oceaan. Meestal is het 's morgens nog betrekkelijk rustig en wakkert in de middag de wind aan tot stormachtig. Vanmorgen was het al vroeg stevig aan het waaien. Zonnig is het wel iedere dag. Soms trekken er in de avond raadselachtige laaghangende wolkenvelden over die ons het zicht op de oceaan benemen; soms waait daar zelfs wat lichte miezer uit omlaag, maar altijd schijnt de volgende ochtend de zon weer voluit en heeft buienradar het weer helemaal bij het rechte eind.
Zo ook vanmorgen. Met Harriët wezen wandelen, eerst naar de plek van de blauwe eksters die zij ook graag wilde zien. Het was even wachten maar uiteindelijk kwamen ze tevoorschijn. Kort ook een groene specht gezien. Ik kon het er niet aan afzien maar dat is hier een iberische groene specht, volgens sommige autoriteiten een aparte soort.
Daarna een mooie wandeling om het bos heen. Deels bekend terrein, deels nieuw voor me. Zwarte wouw mooi laag over ons heen, twee alpenkraaien over, roodstuitzwaluw mooi laag langs vliegend en twee koereigers over, ja, er is hier altijd van alles te beleven.

3 augustus 2023


Verder lezen over Portugal: Dolfijnen en stormvogels





Geen opmerkingen:

Een reactie posten